søndag 25. januar 2009

Så hendte det noe kjempetrist.


Jeg lider av en sykdom som heter Primær pulmonal hypertensjon. Denne sykdommen sitter i lungene, men symptomene er forhøyet trykk mellom hjertet og lunger. (det lille kretsløpet). Ubehandlet lan man leve høyst et par år med denne sykdommen, men heldigvis finns det mange gode medisiner. - Og forskning vil lanskje på sikt kunne finne noe som kan reversere sykdommen. Jeg har jatt denne siagnosen i snart ni år og klarte meg på enkel medisinering fram til januar 2008. Da måtte jeg få litt "heftigere stoff", og fikk operert inn et sentralt venekateter som gir meg medisin fra ei pumpe, rett i hjertet. Jeg har nå gått på denne medisinen i et år, og det funker.

Så det triste:
Vi er få pasienter med denne sykdommen her i Norge, og i dag fikk jeg melding om at en liten gutt på to år hadde måttet gi tapt for sykdommen. Jeg ble så tom. Har fulgt denne familiens kamp på deres blogg en lang stund. Og blir så veldig klar over at denne møkkasykdommen er i stand til å ta liv.
Jeg føler med Nikolas sin famile.

2 kommentarer:

  1. Kjære deg...takk for at du delte dette med oss..Det å "kle av seg" være så personlig er ganske tøft...Sender en klem fra meg...:)

    SvarSlett
  2. Hei Trist å høra at du lider av ein sånn alvorlig sjukdom, men det er godt at du har fått medisin som hjelper. Klem til deg fra meg

    SvarSlett